Copyright © 2020 by "Junior '99"  ∑  All Rights reserved  ∑  E-Mail: info@junior99.nl
JUNIOR '99
LAG Bree Belgium
Designed Junior '99
Het bedrijf werd in 1947 opgericht door de broers Arnold en Lambert Geusens en werd toendertijd P.V.B.A. "Gebr. L. en A. Geusens" genoemd kortweg LAG.

LAG kende een grote doorbraak in het vervoer van brandstofproducten door de eerste aluminium tankoplegger voor transport van petroleumproducten.
Met de oliehandel in opmars voorspelde Arnold Geusens een groeiende vraag naar tankwagen hij bozogd in Noord-Amerika verschillende trailer fabrieken en verzamelde kennis en bracht de eerste alumnium tanktrailer naar Europa naar Bree .

Men maakte brandstofvoertuigen , opleggers, bulkwagens , vliegtuigtankers en er werden ook bussen geproduceerd , de productie van bussen werd later afgestoten om zich volledig te richten op wegtransportmiddelen.
In 1996 werd LAG Tralers overgenomen door de Burg Groep een internatiomnale holding met de hoofdkantoor in Pijnacker.
De Burg Groep bestaat op het moment van de overname uit 15 vestigingen die in 7 landen gevestigd zijn.

Bij LAG Trailers werden om het moment van schrijven van dit artikel ongeveer 2000 voertuigen per jaar geproduceerd , wat inhoud dat er iedere 50 minuten een transportmiddel van de band rolt.

In juli 2007 sluit Burg Industries BV een overeenkomst met China International Marine Containers (CIMC) Co. Ltd., voor de oprichting van een nieuwe joint venture (NEWCO) , waardoor ook LAG in Chinese handen komt .

Luchtfoto LAG Fabriek
Oude Logo