Copyright by "Junior '99"    All Rights reserved    E-Mail: info@junior99.nl
JUNIOR '99
Nieuws:  April-2020
Homepage is compleet opnieuw ingericht
en Onlinegeplaats
Foto's Tankwagens
Designed Junior '99
Brandstof wagens voor de distributie van bijvoorbeeld Diesel , Gasolie en Benzine waren in het begin gemaakt van staal tegenwoordig zijn ze gemaakt van aluminium dit omdat aluminium erg licht van gewicht is maar toch de nodige sterkte heeft hierdoor kan er meer product meegenomen worden.
Ook is de capaciteit van de opleggers in de loop der jaren steeds meer en meer geworden zo had men in de jaren 70 ongeveer 25.000 liter in de tank tegenwoordig kan men 40.000 liter meenemen.

De tank is meestal in 4 tot 7 compartimenten verdeeld en is voorzien van de vereiste ont- en beluchtings ventielen en sensoren ter voorkoming van overbelading.
Met name de grotere opleggers worden vaak zonder pomp installatie uitgevoerd en lossen doormiddel van de zwaartekracht van het product.
Wel zijn ze meestal voorzien van twee meet installaties om gelijktijdig een Diesel en Benzine product te kunnen lossen dit voor de nodige tijd winst die zo ontstaat .
Deze "grote jongens" lossen vaak bij tankstations langs de grote wegen of steden en zijn vaak met 1 of 2 klanten leeg , De wat kleinere uitvoeringen zijn vaak wel voorzien van een pomp en haspel en worden vaak gebruikt door de brandstof verkopers met wat kleinere stations in dorpen en steden en het bevooraden van agrrische en transporten loowerkbedrijven .
Brandstof Opleggers
Brandstof Wagens
LPG/CNG/LNG Opleggers
LPG/Propaan Gaswagens
Militaire tankwagens
Zo hoort het niet !